Eindhoven Berlijn

eindhoven berlijnHoewel Berlijn niet echt een historisch centrum heeft, heeft de stad wel een heel levendig centrum en is het een hele interessante en zeker ook hele gezellige bestemming voor een stedentrip.

De afstand tussen Eindhoven en Berlijn bedraagt zo’n 560 kilometer en hoewel je er gemakkelijk met de trein of met de auto kunt komen, is het vliegtuig natuurlijk wel een stuk sneller. Vanuit Eindhoven vlieg je in een ruim uur naar het vliegveld Berlijn Tegel en vanuit Tegel rijden vervolgens pendelbussen naar bijvoorbeeld Potzdamer Platz of de Brandenburger Tor.

Bekijk hier de prijzen van de vliegtickets

Transavia

Tussen Eindhoven en Berlijn verzorgt Transavia wekelijks zo’n vijf vliegreizen. Zoals gezegd vlieg je op Berlijn Tegel en dit vliegveld ligt dichtbij het centrum. Berlijn is vrij modern opgebouwd en kent geen echt centrum in de vorm van een groot plein. De stad kent een grote alternatieve scene, wat het nachtleven bijzonder aantrekkelijk maakt.

Gewoon rondslenteren door de Berlijnse binnenstad is ook een leuke bezigheid, de afstanden tussen de toeristische hotspots is echter soms wel wat lang. Het uitstekende metronetwerk helpt je dan sneller op weg. Er zijn natuurlijk nog altijd overblijfselen van de Berlijnse Muur en ook Checkpoint Charlie is een bezienswaardigheid.

Maar Berlijn is vooral hip en levendig, waardoor het een interessante stad is voor een leuke stedentrip.

goedkope vliegtickets vanaf vliegveld eindhoven naar berlijn