Parkeren vliegveld Eindhoven

Parkeren op Eindhoven Airport is een goed begin van je reis. De luchthaven biedt betrouwbare parkeerfaciliteiten voor zowel kort als lang parkeren. Het is niet mogelijk om van tevoren, online, een parkeerplaats te reserveren. Dit is ook niet nodig, want de luchthaven beschikt over meer dan voldoende parkeerruimte. Je bent er hier dus altijd zeker van dat je hier een goede parkeerplek vindt. De parkeerterreinen op Eindhoven Airport zijn niet bewaakt. Het parkeren is hier dus op eigen risico.

P1 Kort parken

Direct vóór de terminal vind je de zone Kort Parkeren P1. Als je iemand moet ophalen of wegbrengen is het een optie om je auto hier te parkeren. Je hebt dan rustig de tijd om nog even te wachten in de vertrek- en aankomsthal. Voor een uur parkeren betaal je 3,50 euro.

Kiss and Ride Strook

De strook is bedoeld voor het ophalen en wegbrengen van passagiers. Je kunt je auto hier maximaal vijftien minuten gratis parkeren. De Kiss and Ride Strook is ook heel goed te gebruiken voor passagiers die op vakantie gaan en de auto op een terrein voor langparkeren willen zetten. Op deze strook kun je namelijk heel makkelijk je koffers en de medepassagiers afzetten. Zo kunnen zij alvast in de rij gaan staan voor de incheckbalie en kan jij op zoek naar een goede parkeerplek.

P3 Middellang parkeren

Wil je je auto zo dicht mogelijk bij de terminal parkeren? Dan kan je dit doen op P3. Dit terrein is vooral geschikt voor langparkeerders die maar een beperkte afstand willen lopen. De loopafstand naar de terminal is vijf minuten. P3 is te vinden door bij de rotonde linksaf te slaan. Na driehonderd meter vind je de parkeerplaats.

P4 Parkeergarage Lang parkeren

Ook P4 ligt niet ver van de terminal. De loopafstand vanaf P4 naar het luchthavengebouw is ongeveer zeven minuten. Je kunt hier je auto tegen een voordelige prijs parkeren. Iedereen kan gebruik maken van dit voordeeltarief. Je vindt P4 door bij de rotonde linksaf te slaan. Na 350 meter ga je naar rechts. Voor een dag parkeren betaal je hier 18 euro, voor twee dagen 28 euro, voor drie dagen 38 euro, voor vier dagen 41 euro en voor vijf dagen 44 euro. Voor iedere daaropvolgende extra dag betaal je drie euro.

P5 Lang Parkeren

Parkeerterrein P5 is ook bedoeld voor lang parkeren. De loopafstand van P5 naar de terminal ligt tussen de zes en zeven minuten. Net als op P4, parkeer je je auto hier tegen dezelfde voordelige prijs. Er worden hier dan ook dezelfde tarieven gehanteerd. Wanneer je bij de rotonde rechtsaf slaat, dan vind je P5 na 450 meter aan de linkerkant liggen.

Betalen

Op de parkeerterreinen P1, P3, P4 en P5 kun je de parkeerkosten zowel met cash als met een pin- of creditcard betalen. Op deze terreinen vind je voldoende parkeerautomaten.

Parkeren minder validen

Mindervaliden kunnen hun auto lang parkeren op de P1, tegen het voordelige tarief van P4/P5. Op P1 zijn er een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor mindervaliden. Bij terugkomst van je reis op Eindhoven Airport reken je de parkeerkosten af bij de informatiebalie. Dit moet je doen op vertoon van je invalidenkaart en je parkeerkaart. Het is een aanrader om je invalidenkaart zichtbaar op je dashboard onder de vooruit te leggen.

Verlies parkeerkaart

Als je je parkeerkaart bent verloren, dan kan je de parkeerkosten, op vertoon van je reisbescheiden, betalen bij de Informatiebalie in de vertrek- en aankomsthal.

Geen shuttlebus

Aangezien alle parkeerterreinen op loopafstand van de terminal liggen, rijdt er geen shuttlebus heen en weer.